Демократски сојуз
(ВИДЕО):ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ ЗА ТВ АЛСАТ М-ДАЛИ ВЕТИНГОТ ШТО СЕ ПОДГОТВУВА ЗА ВРАБОТЕНИТЕ ВО ИНСТИТУЦИИТЕ ЌЕ ДАДЕ РЕЗУЛТАТ?
ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: ДА СЕ ПРОДОЛОЖИ СО РЕФОРМИ И РАБОТА
ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: МАКЕДОНИЈА ЕДНА ИЗБОРНА ЕДИНИЦА
ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ:ПРЕГОВОРИТЕ ЗА ЧЛЕНСТВО ВО ЕВРОПСКАТА УНИЈА ТРЕБА ДА ЗАПОЧНАТ

Последни активности

19.09.2019

Демократски сојуз: Измени на изборниот законик

Демократскиот соjуз до Собранието на Република Северна Македонија достави Предлог-Закон за изменување на Изборниот законик,со кој се бара промени на изборниот модел,при што најбитна промена...

прочитај повеќе...

18.09.2019

Павле Трајанов за Плус Инфо: Поранешните претседатели да се преселат во Собранието и да им се скратат доживотните привилегии

Павле Трајанов, претседател на Демократскиот сојуз смета дека на поранешните претсeдатели треба да им се најдат канцеларии во законодавниот дом, но и да се ограничи времетраењето на привилегиите кои тие ги уживаат.

прочитај повеќе...

18.09.2019

Демократски сојуз: Промена на изборниот модел

Демократскиот сојуз подготви Предлог на Закон за промена на Изборниот законик со кој се предлага Македонија да биде една изборна единица.

прочитај повеќе...

13.09.2019

Демократски сојуз: Славата ги удри во глава

Демократскиот сојуз укажува дека една од круцијалните причини за формирање на Специјалното јавно обвинителство беше да се гонат сторителите на тешки облици на организиран криминал, при што нелегално снимените разговори да можат да се користат како доказ.

прочитај повеќе...
31.08.2019

(ВИДЕО):Павле Трајанов за ТВ Алсат М-Дали ветингот што се подготвува за вработените во институциите ќе даде резултат?

Министерството за внатрешни работи веќе ја почна процедурата на проверка. Таму прво ќе стартува процесот на т.н. ветинг.

прочитај повеќе...

16.07.2019

ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: ПАРЛАМЕНТОТ ДА ОДРЖИ ВОНРЕДНА СЕДНИЦА

Демократскиот сојуз смета дека актуелните случувања сврзани со Специјалното јавно обвинителство налагаат потреба од одржување на вонредна седница на Парламентот на Република Северна Македонија...

прочитај повеќе...
08.07.2019

Демократски сојуз: Гоце Делчев е Македонски Револуционер 

Демократскиот сојуз смета дека дилемите околу националната припадност на Гоце Делчев и други македонски револуционери, херои и борци за слободна Македонија, се обид да се сосечат корените на македонскиот народ и значат ревидирање на историските факти и случувања.

прочитај повеќе...

13.06.2019

ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: ДА СЕ ПРОДОЛОЖИ СО РЕФОРМИ И РАБОТА

Демократскиот сојуз смета дека независно од одлуките на Советот на Европската Унија за почеток на разговорите за влез во ЕУ, Македонија треба да продолжи со реформите и имплементација на европските стандарди, бидејќи тоа е од интерес на сите граѓани.

прочитај повеќе...
08.06.2019

ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: МАКЕДОНИЈА ЕДНА ИЗБОРНА ЕДИНИЦА

Демократскиот сојуз смета дека за демократизација на државата, зголемување на одговорноста на власта и демонтажа на триесет годишниот "еднопартиски систем", неопходни се системски промени, меѓу кои и изборниот модел.

прочитај повеќе...
30.05.2019

ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ:ПРЕГОВОРИТЕ ЗА ЧЛЕНСТВО ВО ЕВРОПСКАТА УНИЈА ТРЕБА ДА ЗАПОЧНАТ

Демократскиот сојуз смета дека Извештајот на Европската комисија е реален и одраз на реформските процеси кои се одвиваат близу 30 години во Република Северна Македонија.

прочитај повеќе...
partners partners partners partners partners partners