Демократски сојуз
повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...
1...789          


12.02.2015

Дискриминација на млади кадри

Демократскиот сојуз ќе достави Иницијатива до Уставен суд, за преиспитување на уставноста на Законот за Совет за утврдување и покренување на постапка за утврдување одговорност на судија, кој беше усвоен на вчерашната седница на Собранието на Република Македонија.

повеќе...


Последни Активности

17.10.2013

Павле Трајанов се сретна со грчкиот амбасадор Харис Лалакос

Денес, 17.10.2013, Павле Трајанов, претседател на Демократскиот сојуз, оствари средба со господинот Харис  Лалакос, амбасадор на Република Грција во Република Македонија. На средбата се разговараше за потребата од продлабочување на соработката во сите области, особено на економски план, туризмот, културата и друго.

прочитај повеќе...

17.10.2013

Средба на Павле Трајанов со грчкиот амбасадор Харис Лалакос

Денес (17.10.2013), амбасадорот на Република Грција, Харис Лалакос ќе оствари средба со Павле Трајанов, претседател на Демократскиот сојуз.

прочитај повеќе...

07.10.2013

ДС: Аплицирајте на огласот на МВР

Демократскиот сојуз ги повикува сите заинтересирани граѓани да аплицираат на јавниот оглас кој денес го распиша Министерството за внатрешни работи, за прием на 400 извршители на работно место „Полицаец“. 

прочитај повеќе...

03.10.2013

ДС изразува протест поради неможноста граѓаните да го проследат говорот на Блер

Демократскиот сојуз, изразува протест поради неможноста граѓаните на Република Македонија да го проследат во живо говорот на господинот Тони Блер, поранешен премиер на Велика Британија.

прочитај повеќе...

24.09.2013

ДС предлага да се повлече Правилникот за употреба на ГМО, од Владата на РМ нагласуваат дека децидно ќе се спречи увоз на генетски модифицирана храна во Македонија 

Демократскиот сојуз предлага примената на Правилникот за ставање во промет на генетски модифицирана храна за животни, да се повлече, бидејќи помеѓу експертите  сé уште нема усогласен став за употребата на ГМО - храната, како и штетното влијание врз животните и луѓето.

прочитај повеќе...
partners partners partners partners partners partners