ДС - КОЧАНИ ИЗБРА НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ

26.02.2020

ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: ЗАГРОЗЕНА ПРАВНАТА СИГУРНОСТ

Демократскиот сојуз смета дека со објавување на нелегално снимени разговори се загрозува приватноста и правната сигурност на граѓаните.

повеќе...
12.02.2020

Трајанов за „Политика“: Македонија треба да биде една изборна единица, пропорционален модел и без изборен праг

Претседателот на Демократскиот сојуз Павле Трајанов, се залага за укинување на „еднопартискиот систем“, со цел да се создадат услови за суштински и системски промени во начинот на владеење,а со тоа да се зголеми одговорноста на извршната власт, посебно на премиерот и министрите. Оваа партија се залага и нуди решенија за борбата со загадениот воздух, но и со борбата со мафијата која располага и профитира од отпадот.

повеќе...
20.02.2020

ГЛАВНИ ПРОГРАМСКИ ПРИОРИТЕТИ НА ДЕМОКРАТСКИОТ СОЈУЗ

Прес конференција на ДС, Павле Трајанов: „Премиерот и министрите да се објават пред изборите.“ Демократскиот сојуз во предизборната соработка со другите партии ќе се залага за афирмација и имплементација на принципите за кои се залага 20 години: правна сигурност, борба против криминалот, економски развој и полноправно членство во НАТО и Европската унија.

повеќе...
19.11.2012

ОПШТИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА НА ДС - КОЧАНИ ИЗБРА НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ

„ Потекнувам од работничко семејство, во партијата влегов поради чесноста, потенцијалите, политичката одговорност и пред се поради политичката иднина, којa ја гледам во Демократски сојуз “...  Со овие зборови, новоизбраниот претседател на ОО на Демократски сојуз - Кочани, Јоце Илиевски, се заблагодари на присутните за укажаната доверба.

На 17.11.2012 година, Општинската организација на Демократски сојуз - Кочани, одржа Изборно собрание на кое што се утврди новиот состав на членовите на органите и телата, при што се обнови дел од раководниот кадар.

По тој повод, во своето обраќање пред присутните сопартијци и симпатизери, претседателот на Демократскиот сојуз, Павле Трајанов, нагласи дека партијата останува отворена за сите кои сакаат да ги следат заложбите на Демократскиот сојуз и да бидат дел од тимот кој иницира промени и ги реализира ставовите, идеите и проектите на партијата. Во контекст на партиските подготовки за претстојните локални избори, претседателот Трајанов од своите сопартијци побара силна поддршка во ширењето на партиските редови, зајакнување на членството со млад кадар, млади луѓе, кои имаат потенцијал и знаење да работат за интересите на граѓаните, да дискутираат за локалните проблеми и да ги решаваат отворените прашања во својата средина. Исто така, лидерот Трајанов, од своите партиски колеги во Кочани, побара одговорен однос кон усвоените партиски приоритети, за што поуспешно доближување до крајната цел, а тоа е позитивен исход и подготвеност за побрз и поквалитетен развој на Општина Кочани. 

На крајот од своето обраќање, претседателот Трајанов уште еднаш потенцираше дека партијата и понатаму продолжува да се залага за стратешките определби на државата, а тоа е покана за влез во НАТО алијансата и започнување на преговорите за членство во ЕУ.

Демократски сојуз

Последни Активности

1.11.2012

КАНДИДАТИ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИЦИ НА ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ:

1. Радовиш

Страхил Гавритов, електро инженер, вработен во ЈП Плаваја-Радовиш.

2. Неготино

Ванчо Петров, професор во Гимназијата во Неготино...

прочитај повеќе...13.11.2012

Трајанов - Историски момент за компромис со Грција

Очекувам да се дојде до некаков компромис, но тоа пред сè ќе зависи од внатрешното единство, од тоа дали Република Македонија ќе изгради единствена политика околу ова прашање, вели Павле Трајанов, водачот на македонската парламентарна делегација на Заседанието на Асамблеата на НАТО во Прага.

прочитај повеќе...

19.11.2012

ОПШТИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА НА ДС - КОЧАНИ ИЗБРА НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ

„ Потекнувам од работничко семејство, во партијата влегов поради чесноста, потенцијалите, политичката одговорност и пред се поради политичката иднина, којa ја гледам во Демократски сојуз “... 

прочитај повеќе...

14.01.2013

Kако до нови работни места?

Демократскиот сојуз, заедно со граѓаните ќе работи на градење на Програма за отворање на нови работни места , развој на економијата и унапредување на животниот стандард на граѓаните.

прочитај повеќе...

18.03.2012

ОБРАЌАЊЕ НА ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ НА IV-ОТ КОНГРЕС НА ДЕМОКРАТСКИОТ СОЈУЗ

Почитувани делегати, гости, драги пријатели, екселенции, претставници на медиумите, сакам да Ве поздравам и да посакам успешна работа на Конгресот. Демократскиот сојуз е партија која постојано бранува, партија која го слуша гласот на граѓаните. Силата на Демократскиот сојуз, произлегува од нашите принципиелни заложби...

прочитај повеќе...
partners partners partners partners partners partners