ДС започнува со online проект: Како до нови работни места?

14.01.2013

Kако до нови работни места?

Демократскиот сојуз, заедно со граѓаните ќе работи на градење на Програма за отворање на нови работни места , развој на економијата и унапредување на животниот стандард на граѓаните.

До вистински решенија се доаѓа само со гласно размислување низ бура на различни идеи.

За таа цел ги повикуваме самите граѓани, експерти, невладини организации и медиумите, со свои идеи и предлози да се вклучат во овој предизвик и да одговорат на прашањето „Како до нови работни места?“

Проблемот со невработеноста не треба само да се констатира. Заедно можеме да ги лоцираме пречките во економските текови и делуваме на нивно поединечно анулирање во функција на заживување и развој на економските потенцијали.

10те предлози со најмногу гласови ќе бидат промовирани и повикани да земат учество на трибината на оваа тема во Пробиштип*. Најуспешните ќе имаат прилика да се дружат меѓусебно, да седнат на тркалезна маса и да ги споделат своите идеи, како и да разменат мислења со еминентни експерти во оваа област. Право на користење на апликацијата имаат сите Facebook корисници постари од 18 години.

Идеите на граѓаните ќе ги вреднуваат самите граѓани. Гласањето и учеството ќе биде отворено од 14.01.2013 до 28.01.2013

Ниту една идеја не е безвредна доколку имате со кого да ја споделите. За предложените решенија да добијат соодветна институционализација и реализација, Демократскиот сојуз како мост помеѓу граѓаните и власта, ќе ги имплементира во една сеопфатна Стратегија за забрзан економски развој.

Секој може еднаш да даде предлог и да гласа еднаш за еден предлог. Апликацијата е поставена на нашата Facebook страна. До неа можете да дојдете со клик ТУКА.

*Семинарот ќе се одржи во хотелот „Црешово топче“ во Пробиштип, на почетокот на февруари. Во програмата е предвидена и посета на културно-уметнички и историски знаменитости. Трошоците ќе бидат целосно покриени од организаторот на апликацијата.Последни Активности

1.11.2012

КАНДИДАТИ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИЦИ НА ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ:

1. Радовиш

Страхил Гавритов, електро инженер, вработен во ЈП Плаваја-Радовиш.

2. Неготино

Ванчо Петров, професор во Гимназијата во Неготино...

прочитај повеќе...13.11.2012

Трајанов - Историски момент за компромис со Грција

Очекувам да се дојде до некаков компромис, но тоа пред сè ќе зависи од внатрешното единство, од тоа дали Република Македонија ќе изгради единствена политика околу ова прашање, вели Павле Трајанов, водачот на македонската парламентарна делегација на Заседанието на Асамблеата на НАТО во Прага.

прочитај повеќе...

19.11.2012

ОПШТИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА НА ДС - КОЧАНИ ИЗБРА НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ

„ Потекнувам од работничко семејство, во партијата влегов поради чесноста, потенцијалите, политичката одговорност и пред се поради политичката иднина, којa ја гледам во Демократски сојуз “... 

прочитај повеќе...

14.01.2013

Kако до нови работни места?

Демократскиот сојуз, заедно со граѓаните ќе работи на градење на Програма за отворање на нови работни места , развој на економијата и унапредување на животниот стандард на граѓаните.

прочитај повеќе...

18.03.2012

ОБРАЌАЊЕ НА ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ НА IV-ОТ КОНГРЕС НА ДЕМОКРАТСКИОТ СОЈУЗ

Почитувани делегати, гости, драги пријатели, екселенции, претставници на медиумите, сакам да Ве поздравам и да посакам успешна работа на Конгресот. Демократскиот сојуз е партија која постојано бранува, партија која го слуша гласот на граѓаните. Силата на Демократскиот сојуз, произлегува од нашите принципиелни заложби...

прочитај повеќе...
partners partners partners partners partners partners