kandidati za gradonacalnici

26.02.2020

ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: ЗАГРОЗЕНА ПРАВНАТА СИГУРНОСТ

Демократскиот сојуз смета дека со објавување на нелегално снимени разговори се загрозува приватноста и правната сигурност на граѓаните.

повеќе...
12.02.2020

Трајанов за „Политика“: Македонија треба да биде една изборна единица, пропорционален модел и без изборен праг

Претседателот на Демократскиот сојуз Павле Трајанов, се залага за укинување на „еднопартискиот систем“, со цел да се создадат услови за суштински и системски промени во начинот на владеење,а со тоа да се зголеми одговорноста на извршната власт, посебно на премиерот и министрите. Оваа партија се залага и нуди решенија за борбата со загадениот воздух, но и со борбата со мафијата која располага и профитира од отпадот.

повеќе...
20.02.2020

ГЛАВНИ ПРОГРАМСКИ ПРИОРИТЕТИ НА ДЕМОКРАТСКИОТ СОЈУЗ

Прес конференција на ДС, Павле Трајанов: „Премиерот и министрите да се објават пред изборите.“ Демократскиот сојуз во предизборната соработка со другите партии ќе се залага за афирмација и имплементација на принципите за кои се залага 20 години: правна сигурност, борба против криминалот, економски развој и полноправно членство во НАТО и Европската унија.

повеќе...
1.11.2012

КАНДИДАТИ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИЦИ НА ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ:

1. Радовиш

Страхил Гавритов, електро инженер, вработен во ЈП Плаваја-Радовиш.

2. Неготино

Ванчо Петров, професор во Гимназијата во Неготино.

3. Аеродром

Благоја Чоревски, познат актер, вработен во Драмски театар, Скопје.

4. Карпош

Панче Стојановски, економист , бизнисмен, вработен во ЈП „Градски Паркинг“-Скопје.

5. Ѓорче Петров

Звонко Смиљков, земјоделски инженер, инспектор во општина Ѓорче Петров.

6. Св. Николе

Ѓорѓи Туфекчиев, машински инженер, вработен во Македонска Пошта, Св.Николе.

7. Пробиштип

Драган Ковачев, дипломиран менаџер по царина и шпедиција, вработен во Министерство за земјоделие, Пробиштип.

8. Кавадарци

Трајче Грков, архитект и основач на фирмата „Дизајн Центар Инжинеринг“, Кавадарци.

9. Гевгелија

Драги Делев, проект администратот во Фондација за локален развој, Гевгелија.

10. Крива Паланка

Иле Пешевски, градежен инженер, работи за фирмата Геинг Кребс унд Кифер, Крива Паланка.

11. Дојран

д-р Боне Стефановски, доктор психијатар, вработен во Болница, Гевгелија.

12. Богданци

Олумчева Анастасија, архитект, вработена во општина Дојран.

13. Кочани

Костадин Галачев, економист, невработен.

14. Битола

Весна Бурлиевска, економист, проценител и финансиски вештак, Битола.

Последни Активности

1.11.2012

КАНДИДАТИ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИЦИ НА ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ:

1. Радовиш

Страхил Гавритов, електро инженер, вработен во ЈП Плаваја-Радовиш.

2. Неготино

Ванчо Петров, професор во Гимназијата во Неготино...

прочитај повеќе...13.11.2012

Трајанов - Историски момент за компромис со Грција

Очекувам да се дојде до некаков компромис, но тоа пред сè ќе зависи од внатрешното единство, од тоа дали Република Македонија ќе изгради единствена политика околу ова прашање, вели Павле Трајанов, водачот на македонската парламентарна делегација на Заседанието на Асамблеата на НАТО во Прага.

прочитај повеќе...

19.11.2012

ОПШТИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА НА ДС - КОЧАНИ ИЗБРА НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ

„ Потекнувам од работничко семејство, во партијата влегов поради чесноста, потенцијалите, политичката одговорност и пред се поради политичката иднина, којa ја гледам во Демократски сојуз “... 

прочитај повеќе...

14.01.2013

Kако до нови работни места?

Демократскиот сојуз, заедно со граѓаните ќе работи на градење на Програма за отворање на нови работни места , развој на економијата и унапредување на животниот стандард на граѓаните.

прочитај повеќе...

18.03.2012

ОБРАЌАЊЕ НА ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ НА IV-ОТ КОНГРЕС НА ДЕМОКРАТСКИОТ СОЈУЗ

Почитувани делегати, гости, драги пријатели, екселенции, претставници на медиумите, сакам да Ве поздравам и да посакам успешна работа на Конгресот. Демократскиот сојуз е партија која постојано бранува, партија која го слуша гласот на граѓаните. Силата на Демократскиот сојуз, произлегува од нашите принципиелни заложби...

прочитај повеќе...
partners partners partners partners partners partners