Демократски сојуз


Последни Активности

12.03.2014

ДСМ се обврза на фер и демократски избори

ДСМ заедно со подмладоците на уште 16 политички партии од земјата,  се потпиша за фер и демократски избори. ДСМ очекува достоинствена кампања, фер и демократски избори без заплашување, уцени, навреди и клевети на политичките неистомисленици, како и без притисоци врз граѓаните на денот на изборите.

прочитај повеќе...

25.03.2014

Трајанов: Новите фабрики ќе ги задржат младите во Македонија

Вчера, 24.03.2014 година, Претседателот на Демократскиот сојуз, Павле Трајанов, обраќајќи се на митингот на Коалицијата За подобра Македонија во Охрид, пред околу 50.000 присутни граѓани, рече:

прочитај повеќе...

02.04.2014

Трајанов: Развојот на помалите градови и села е врвен приоритет

На вчерашниот митинг во Радовиш, од својот роден град, Павле Трајанов порача:На Македонија и е потребна сплотеност, единство, посветеност и одговорност.

прочитај повеќе...

01.04.2014

Трајанов: Ние сме дел од Европа и практикуваме европски вредности

Вчера, 31.03.2014 година, Претседателот на Демократскиот сојуз, Павле Трајанов, обраќајќи се на митингот  на Коалицијата За подобра Македонија во Струмица, пред присутните граѓани, рече:

прочитај повеќе...

06.04.2014

Прес за иницијативата на ДС за прием на Македонија во НАТО

Утре, 07.04.2014 година (понеделник), потпретседателот на ДС, Зоран Петров, ќе одржи прес конференција на која ќе ги информира медиумите за иницијативата на ДС за прием на Република Македонија во НАТО.

прочитај повеќе...
partners partners partners partners partners partners